Over TU

Het ontstaan van Translators Unite

 • Maart 2012

   

  Ontstaan

  In maart van 2012 stond Vincent Vitters, als een moderne, geëmancipeerde man, de was te strijken en vroeg hij zich ondertussen af hoe het gesteld was met de aansprakelijkheidsverzekering van het vertaalbureau van zijn moeder. Nadat hij de strijkwerkzaamheden had afgehandeld, begon hij de verschillende polissen door te spitten. Hij kwam tot zijn grote schrik tot de conclusie dat de afgesloten polis een groot gedeelte van het risico dat vertalers en tolken lopen, ongedekt laat. Maar hoe zat het dan bij een schadeclaim? Hoe gaan de vertalers en tolken waarmee wij samenwerken om met aansprakelijkheid?

 • November 2012

  Rondvraag

  Om hier achter te komen, heeft hij een rondvraag gehouden onder vertalers en tolken en kwam tot een aantal bevindingen:

  • Veel vertalers en tolken zijn in de veronderstelling dat het vertaalbureau waar zij voor werken aansprakelijk is en niet de vertaler / tolk;
  • Veel vertalers en tolken zijn in de veronderstelling dat hun leveringsvoorwaarden hen beschermen;
  • Veel vertalers en tolken weten niet in welke opzichten de verschillende verzekeringen die worden aangeboden van elkaar afwijken;
  • De meeste vertalers en tolken hebben helemaal geen aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
   

  November 2012

 • April 2013

   

  De site Translators Unite informeert

  Uit Vincents verbazing hoe weinig kennis over aansprakelijkheid en hantering van leveringsvoorwaarden hijzelf en veel branchegenoten hebben, ontstond het idee om Translators Unite op te richten. Missie: vertalers en tolken bijpraten over dit onderwerp. In zijn zoektocht naar antwoorden en oplossingen heeft hij als eerste stap samen met Rick Guitjens (eigenaar van Guitjens Verzekeringen & Risicobeheer) de site www.translatorsunite.nl opgezet, waarin deze onduidelijke en ingewikkelde materie wordt uitgelegd.

 • September 2013

  Speciale verzekering voor tolken en vertalers

  Maar daar hield het niet op. In samenwerking met Nationale Nederlanden, Nedasco en Guitjens Verzekeringen & Risicobeheer heeft Vincent een specifieke beroeps- bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ontwikkeld. Deze is qua dekking, hantering van leveringsvoorwaarden en eigen risico volledig afgestemd op onze branche, en kost bovendien dankzij collectieve inkoop maar € 30,18 per maand. De scherpste premie op dit moment in Nederland voor de geboden dekking.

   

  September 2013

 • Maart 2014

   

  Afstudeerstagiair

  Van 1 maart tot eind juni 2014 heeft Roan van Leerdam zijn afstudeerscriptie geschreven waarbij hij onderzoek heeft gedaan naar risicoperceptie onder Nederlandse vertalers en tolken.

 • januari 2019

  Nieuwe website

  De lancering van de nieuwe en verbeterde website van Translators Unite is een feit! We blijven als bedrijf constant in ontwikkeling om vertalers en tolken de best passende verzekeringsoplossingen te kunnen bieden. Meer weten? Bekijk dan gerust eens onze verzekeringspakketten!

   

  januari 2019

200+

Klanten

7+

Jaar ervaring

Scherpste premie

van Nederland